Haber

Talas Belediyesi Mevlana Mahallesi Meydanı açılışa hazır

Talas Belediyesi’nin düzenlediği yarışmayla projesi belirlenen Mevlana Mahallesi Meydanı’ndaki açılış için geri sayım devam ediyor. Çevre düzenlemesi tamamlandıktan sonra 14 farklı ilaçlamada 12 bin 750 çiçekle renklendirilen meydan, 12 Ağustos Cumartesi günü kent protokolünün katılımıyla düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

Kayseri’nin en büyük, Türkiye’nin ise 7. büyük mahallesi olan Mevlana Mahallesi’nde yaklaşık 85 bin nüfuslu 22 bin metrekarelik inşaat çalışmalarında sona gelindi. Türkiye’nin dört bir yanından mimarların katıldığı yarışma sonucunda ortaya çıkan proje ile yeniden düzenlenen meydan, Şeffaf Oda’dan Genç Odası’na, Selçuklu Bilgi ve Kültür Evi’nden ATM’lere ve fatura ödeme noktası İddiayla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Mevlana Mahallesi’ne yakışır bir meydan oluşturduklarını belirterek, “Buranın projesini yarışarak belirledik. 57 projeden birincisini gerçekleştirdik. 22 bin metrekarelik bir alanı işledik.”Üretim çalışmalarını tamamladık. Yeşil alan, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını tamamladık. Vatandaşlarımız şimdiden kullanmaya başladı. Mevlana Mahallemize, ilçemize, şehrimize hayırlı olsun.”

Mevlana Mahallesi Meydanı’nı baştan aşağı yenileyen Talas Belediyesi, bölgede işlevsel bir meydan oluşturdu. Amfi tiyatro, çocuk oyun parkı, Selçuklu Bilgi ve Kültür Evi, Genç Dairesi, muhtarlık, kütüphane, gündüz konutu, sanat evi, banka ATM’leri, abonelik dolum noktası, fatura ödeme noktası, büfeler, taksi durağı, polis karakolu, Kent Ekmek büfesi ve içinde acil durum konteynerinin bulunduğu meydan, yürüme yolları, kamelyalar ve spor alanları var. Başkan Yalçın’ın her Çarşamba vatandaşlarla bir araya geldiği Şeffaf Oda ve acil durum konteynerinin bulunduğu meydan, 12 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’de eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve belediye başkanının katılacağı törenle açılacak. protokol. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu