Haber

Sakarya’da üniversite öğrencileri akıllı tarım ve çevre konusunda bilinçlendiriliyor.

Sakarya’da üniversite öğrencileri, Gençlik ve SporSağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “7. Tematik Kış Kampları” kapsamında “Akıllı Tarım ve Çevre Kampı”na katılmaktadır.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Arifiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmada, bakanlığın bu yıl 7.’sini düzenlediği kış kamplarının 15 ilde 15 farklı temayla başladığını söyledi.

Sakarya’da “Akıllı Tarım ve Çevre” temalı kamp düzenlendiğini belirten İnanç, “Bakanlığımıza bağlı yurtlarda kalan 50 ilden 100 gencimizi ağırlıyoruz. Ayrıca Sakarya’daki yurtlarda kalan öğrenciler ve 150’ye yakın gencimizi ağırlıyoruz. , 7 konuda alanında uzman 7 akademisyen öğretmen eğitim veriyor, veriyor.” dedim.

Kampların keyifli ve verimli geçtiğini dile getiren İnanç, eğitimlerin yanı sıra şehit ailelerini ziyaret, mahalle gezileri, sinema etkinlikleri, bilgilendirme gibi sosyal etkinliklerle gençlerin keyifli bir hafta geçirmesini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. ve masa tenisi yarışmaları.

İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Türkiye, çevre mühendisliği ve atık sektörü için bir adım.” şeklinde konuştu.

Yabancı öğrenciler kamptan memnun

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Marckenley Louis de kampın çok güzel ve kullanışlı geçtiğini belirterek, “Çok keyifli, çok keyifli. Bölümümle ilgili çok şey öğrendim.” dedim.

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Pakistanlı öğrenci Ali Sajan da kampa ilk kez katıldığını belirterek, “Ülkemde çok az böyle imkanlar var. Türkiye’nin hemen her yerinde etkinlikler oluyor. Çok güzel şeyler gördüm. … Özellikle biyoteknoloji hakkındaki konuşmayı beğendim.” sözünü kullandı.

SAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Fethi Ümit Sayar, katılım amacının ülkeyi yönetim, ithalat, ihracat ve sanayi açısından yakından takip etmek olduğunu kaydetti.

doganyol-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu