Haber

Red Bull Formulaz geri döndü

Karadeniz bölgesinin klasik ahşap araba yarışı Red Bull Formulaz, her yıl olduğu gibi 27 Ağustos Pazar günü Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde yapılacak. Red Bull ve Formulaz Derneği tarafından 14. kez bir arada gerçekleştirilecek olan yarışa 18 yaş üstü herkes katılabilir. Red Bull Formulaz hakkında daha fazla bilgi RedBull.com/formulaz adresinde.

Red Bull, Formulaz Derneği ve Tunca Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği Red Bull Formulaz, 14. kez Karadeniz’in en hızlı ismini belirleyecek. Ahşap arabaların en büyük yarışı olarak bilinen Red Bull Formulaz, kendine has kuralları ve eğlenceli parkuruyla yine hem katılımcılara hem de seyircilere unutulmaz ve heyecanlı anlar yaşatacak. 1900’lü yılların başında yüksek noktalardan daha hızlı inebilmek için üretilen, daha sonra halkın yoğun kullanımıyla popüler hale gelen ahşap arabalar, bu yıl 27 Ağustos’ta Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde yapılacak yarışta boy gösterecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yarışmacılar, kendi tasarladıkları farklı ahşap arabalarla, yer yer saatte 60-70 kilometre hıza ulaşarak 1.6 kilometrelik parkuru en kısa sürede tamamlamaya çalışacak.

Frensiz yokuş aşağı yarış

Tamamen ahşap ve el yapımı olan araçların boyutları ise 170 x 70 santimetre ile sınırlandırılacak. Direksiyon ve dört tekerleğin direksiyon kuralı olduğu araçlarda tekerlek yükseklikleri 25 santimetreyi geçemez. Motorsuz araçlar yerçekimi ile yokuş aşağı hareket edecektir. Red Bull Formulaz’ın Karadeniz kültürünü yaşatan bir diğer özelliği de tüm yarışmacıların giymek zorunda olduğu kıllı çoraplar ve siyah lastik ayakkabılar.

Genç ve yaşlı hünerlerini sergileyecek

40 yaş üstü katılımcıların başka bir kategoride yarıştığı Red Bull Formulaz ise 18 yaş üstü herkesin katılımına açık. Yaratıcılığına güvenen, yüz sahibi ve ahşap arabası olan herkes RedBull.com/ adresinden başvuru yapabilir. bu heyecanı yaşamak için formülaz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-gevas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu