Haber

Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? SAYAÇ (26 Ekim) Okullar ne zaman ve hangi tarihte kapanacak?

Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? sorusu okulların açılmasıyla birlikte birçok kez gündeme gelen sorular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre okulların kapanış tarihi belirlenmiş olmasına rağmen öğrenciler hala okulların kapanmasına kaç gün kaldı? sorusunu sık sık sorguluyorlar. Peki okulların kapanmasına kaç gün kaldı? (26 Ekim) 2023 Okullar ne zaman ve hangi tarihte kapanacak? Zamanlayıcı ve kalan süre ne kadardır?

OKULLAR KAÇ GÜN KAPALI?

2023-2024 öğretim yılında yeni eğitim-öğretim dönemi 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecektir. Şu an 7 Ekim 2023’te olduğumuza göre okulların kapanmasına tam olarak 233 gün kaldı. Ancak bu tarih özel faktörler veya değişiklikler nedeniyle değişebilir. Pandemi gibi önceki yıllarda yaşanan olaylar nedeniyle bu tür değişiklikleri gördük. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak.

OKULLAR 2023’TE NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine baktığımızda bir sonraki eğitim-öğretim yılı 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Öğrencilerin en çok beklediği dönemlerden biri de yarıyıl tatilidir. Bu tatil 22 Ocak – 2 Şubat tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. Öğrenciler bu dönemde dinlenme fırsatı bulurken aynı zamanda dönem sonu sınavlarına hazırlıklarını da sürdürebilecekler.

2023’TE OKULLAR 4 GÜN OLACAK MI?

Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir süredir gündemde olan 4 gün okul 3 gün tatil tartışmasıyla ilgili, ‘Kesinlikle asılsız bir iddiadır. Öyle bir şey yok.’ söz konusu. Böylece öğrencilerin ve velilerin kafasındaki soru işareti de ortadan kalktı. Bu bağlamda 4 gün okul, 3 gün tatil yönündeki açıklamaların asılsız olduğu ortaya çıktı.

OKULLARDA ARA TATİL KALDIRILDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Küme Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yarıyıl tatilinin kaldırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Tekin, “Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden böyle bir talep olursa göreceğiz. Bu yılki talebi gördükten sonra bir değerlendirme yapacağız.” söz konusu.

cermik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu