Haber

‘Market mi işletiyorsunuz?’: AHBAP’a çadır ve konserve satan Kızılay’a tepkiler çığ gibi büyüdü!

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremden etkilenen 11 ilde yaşanan afet döneminde, Kızılay’ın Haluk Levent’in kurduğu Ahbap’a çadır satmasıyla sosyal medyadaki yansımalar çığ gibi büyüdü.

Cumhuriyet gazetesi editörü Murat Ağrıel, Kızılay’ın Kahramanmaraş depreminin üçüncü gününde AHBAP’a 46 milyon TL değerinde çadır sattığını iddia etti.

Kızılay yetkililerine konuşan Ağırel, bu takasın “mağdurların barınma ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi” amacıyla yapıldığını belirterek, “çadır üretiminin devamını sağlamak amacıyla hammadde bedelinin kabul edildiğini” bildirdi. .

Ardından Ahbap Derneği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kızılay’ın çadır sattığını doğruladı.

Dernekten yapılan açıklama:

*6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve toplam 10 ili etkileyen depremde zarar gören vatandaşlarımızın çadır ihtiyaçlarının karşılanması için tüm ülke seferber olmuş ve derneğimiz tüm illerde çadır üretimi yapan firmalar ile irtibata geçmiştir. ülke.

*Fakat; Depremin 10 ilimizi etkisi altına alması ve inanılmaz tahribat seviyesi nedeniyle ülkemizdeki tüm çadır imalatçılarının mevcut stokları vatandaşlarımızın mağduriyetini karşılayamaz hale geldi. O sırada görüştüğümüz firmaların o sabah deprem bölgesine gönderebileceğimiz çadırları yoktu. En erken 1 hafta içinde büyütürler.

*Arkadaşlarımız Kızılay Çadır ve Kızılay iştiraki olan Dokuma A.Ş ile görüştüler. 2050 çadırı olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hızlıca imzaladık ve ertesi sabah 2050 çadırı sallama bölgesine gönderdik.

* Çadırlar 2 bölgeden gelecekti. Erzincan’dan en yakın illere başta Adıyaman ve Kahramanmaraş olmak üzere 1232 çadır (8 tır); Ankara’dan 918 (8 TIR) çadır 10 Şubat’ta Hatay’a gönderilmek üzere yüklendi ve gece dağıtıldı.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Haluk Levent, ‘Çadırları kimden alalım’ lükslerinin olmadığını, yaptıkları her işlemin ‘doğru’ olduğunu belirtti.

Kızılay Lideri Kerem Kınık, sattıkları çadırların parasını çadır ve diğer yardım malzemeleri yapmak için kullandıklarını belirterek, “Abi ile Kızılay’ın işbirliği ahlaki, rasyonel ve yasaldır. Aksini iddia edenler de konuyu anlamaz. ya da niyetin kötü.” dedi.

FOX TV’nin canlı yayınına katılan Haluk Levent, sadece çadır değil konserve de aldıklarını söyledi.

Çadır tezgâhı ve yapılan açıklamalar konuşulurken sosyal medyada Kızılay’a tepkiler çığ gibi büyüdü.

Ne düşünüyorsun?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu