Haber

Küçükçekmece saldırısına siyasilerden tepki

İstanbul’da AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniçay’ın bir derneği ziyaret ettiği seçim mitingine silahlı saldırı düzenlendi. Baskında 1 kişi yaralandı.

Saldırıya sosyal medya hesabından tepki gösteren CHP Genel Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay’ın seçim kampanyasına yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Demokrasiye yönelik tüm tehditlere, tüm saldırılara karşı birlikte duracağız!” söz konusu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim kampanyası sırasında silahlı saldırı gerçekleştiğini üzüntüyle öğrendim. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Sayın Yeniay’a da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” “Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı omuz omuza duracağız” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, baskına ilişkin ilk açıklamasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Buğra Kavuncu da, “AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim kampanyası sırasında gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimizin yanında olmamız lazım.” Seçim sürecinde kirli niyetlere ve olası provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek, “Saldırılar milli birlik ve bütünlüğümüzü bölemez” dedi.

Siyasilerin baskına ilişkin açıklamaları şöyle:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay’a seçim kampanyası sırasında düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Demokrasinin en değerli göstergelerinden biri olan özgür seçim ortamına atılan her kurşun Milli iradeye aykırı bir eylemdir. Bugüne kadar demokrasimizi hedef alan hiçbir eylem olmadı.” “Amacına ulaşamadı, hiçbir zaman da ulaşamayacak. Güvenlik güçlerimizin bu saldırının faillerini yakalayacağına ve gerekli yasal işlemi başlatacağına inancım tamdır. Saldırıda ağır yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Birlik ve kardeşliğimize asla zarar veremeyeceklerdir.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:“AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay’a seçim kampanyası sırasında düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm AK Parti camiasına geçmiş olsun diliyorum. Siyasi rakip olmak kötüdür. düşmanlık demek değil!”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:“AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay ve beraberindekilere düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, AK Parti camiasına acil şifalar diliyorum.”

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce:“AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay’ın programı sırasında uğradığı silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan vatandaşımıza şifalar diliyorum.”

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş:“AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay’ın seçim kampanyası sırasında uğradığı saldırıyı kınıyor, kendisine ve meslektaşlarına acil şifalar diliyorum.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç:“Demokratik süreçlere yönelik her türlü saldırı terör eylemidir. Sayın Aziz Yeniay’a ve AKPARti camiasına geçmiş olsun diliyoruz. Saldırıda yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyor, saldırıyı kınıyoruz.”

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın: “AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim kampanyası sırasında gerçekleştirdiği silahlı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu alçak saldırıyı kınıyor ve mesajını AK Parti camiasına ve İstanbullu vatandaşlarımıza iletiyorum.” “Başarılar diliyorum. Bu süreçte çok dikkatli olmalıyız. Rekabet asla düşmanlığa dönüşmemeli, özellikle ‘şiddet’ ile ‘siyaset’ kelimeleri aynı cümlede dahi geçmemeli.”

MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim:“AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’a seçim kampanyası sırasında düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: “AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay’ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Çok dikkatli olacağız. Bu tür saldırılarla seçim sürecini başka yöne saptırmak isteyenlere karşı kimseye zarar vermeyeceğiz.” “Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına fırsat vermeyeceğiz.”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: “Sayın Cumhurbaşkanım, Küçükçekmece’de AK Parti Belediye Başkanı Adayı Sayın Aziz Yeniay’a yönelik saldırı Devletimizi, Milletimizi ve hepimizi hedef almaktadır. Küresel merkezli bu çaba, adliyede can güvenliğinin olmadığı algısını yaratmayı amaçlamaktadır. cami, taksi, kilise ve parti toplantısı. “Millet olarak birlik olmak günün sorumluluğu ve görevidir. Bir an önce iyileşme dileklerimizi, dayanışma duygularımızı iletiyor, saygılarımızı sunuyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

haber-altintas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu