Haber

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a Hollanda ziyaretinde bir protesto daha

Fransa’dan Hollanda’ya 23 yıl aradan sonra ilk resmi ziyaretini cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştiren Emmanuel Macron, ülkedeki ikinci gününde protestocuların hedefi oldu.

Amsterdam Üniversitesi girişinde bir kişi, “Macron istemese de çalışanların onuru için buradayız”sloganlar attı.

Olay yerine gelen güvenlik güçleri slogan atan kişiye müdahale ederek yüzüstü yere yatırdı. Macron bu arada Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema ve Hollanda Hükümdarı Willem-Alexander ile görüşmesini sürdürdü.

Olayın sosyal medyaya yansıyan görüntülerinde, protestocunun yere yatmadan önce uzaktan Macron’a doğru koşarak geldiği ve üç kişinin müdahale ederek slogan atan kişinin üzerine yatırdığı görülüyor. Hollanda basını, olay yerinde biri kadın iki protestocunun bulunduğunu ve ardından gözaltına alındıklarını bildirdi.

Dün Nexus Enstitüsü’nde kürsüye çıkan Macron’un konuşması soldaki göstericiler tarafından kesildi.

Üzerinde “Şiddetin ve ikiyüzlülüğün Cumhurbaşkanı” yazılı pankart açan göstericiler, Macron’a “İklim anlaşmasına uyulmuyor”, “(Fransa’da) Milyonlarca insan sokakta. Nasıl Avrupa’dan bahsedebilirsin” diye sordu. ?” O çağırdı.

Bir gösterici, “Sanırım bir şey kaybettik. Fransız demokrasisi nerede?” dedi. Macron, “Bu soruyu yanıtlayabilirim ama bana biraz zaman verirseniz” yanıtını verdi.

Fransa’da hükümetin emeklilik yaşının 62’den 64’e çıkarılmasını içeren yasa tasarısını oylamasız geçirmesinin ardından 16 Mart’ta başlayan gösteriler sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu