Haber

Esad’dan küstah açıklama: Erdoğan’la teklif ettiği şartlarda görüşmeyeceğim

Suriye Devlet Lideri Beşar Esad, İngiltere merkezli Sky News Arabia’ya konuştu. Suriye’deki mevcut durum ve Batı ile ilişkilerine dair kibirli ifadeler kullanan Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la olası bir görüşmeye ilişkin şu yorumu yaptı: “Erdoğan’ın sunduğu şartlarda görüşmem. Erdoğan, Suriye’deki Türk işgalini meşrulaştırmak istiyor. benimle buluşarak.” Temmuz ayında konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşme kapısını açık bırakmıştı.

ESAD: ERDOĞAN’IN SAĞLADIĞI ŞARTLAR ALTINDA GÖRÜŞMEYECEĞİM

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir açıklama yaptı. Esad, Sky News Arabia’ya verdiği röportajda, “Erdoğan’la onun sunduğu şartlar/kriterler çerçevesinde görüşmeyeceğim” dedi.

TERÖRİZM YARATTIĞI TÜRKİYE’Yİ KABUL EDİN

Esad, “Erdoğan’ın benimle görüşmek istemesindeki amacı, Suriye’deki Türk işgalini meşrulaştırmak istemesidir” diyerek, “Suriye’de terör Türk ürünüdür” dedi. Esad, “Mültecilerin geri dönüşünün önündeki en büyük zorluk, terörün yok ettiği altyapıdır” dedi. Röportajın tamamının bu akşam yayınlanması bekleniyor.

ERDOĞAN KAPIYI AÇIK BIRAKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayı ortasında yaptığı açıklamada, “Suriye ile kapıyı kapatacak durumda değiliz, kapı açık. Dörtlü zirve yapılmalı ama Esad ile görüşme noktasında kapalı değiliz. , onları göreceğiz. Bize yaklaşım biçimleri değerli. Suriye” de Esad maalesef Türkiye’nin Kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Sınırlarımızda terörist varken nasıl dışarı çıkabiliriz? Aynı ifadeyi farklı ülkeler için kullanabilir mi? Bunların hepsini atlatacağız” dedi.

haberyumurtalik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu