Haber

Dünyanın unutulmaz ismi: Naim Süleymanoğlu kaç yaşında ve neden öldü? Naim Süleymanoğlu’ndan kırılan rekorlar!

2019 yılında vizyona giren Cep Herkül Naim Süleymanoğlu sineması bu akşam TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşacak.

Başrollerini Hayat Van Eck ve Uzman Dikinciler’in paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Özer Feyzioğlu oturuyor. Senaryosunu Barış Pirhasan yazmıştır.

Cep Herkülü: Vizyona girdiği ilk andan itibaren büyük ilgi gören Naim Süleymanoğlu, dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran ve nadide rekorlar kıran milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun hayatını konu alıyor.

Filmi merakla bekleyen seyirciler, Naim Süleymanoğlu’nun kaç yaşında olduğunu ve neden öldüğünü merak ediyor. İşte Naim Süleymanoğlu’nun ölüm nedenleri ve kırdığı rekorlar…

Naim Süleymanoğlu neden ve kaç yaşında öldü?

Siroza bağlı karaciğer yetmezliği bulunan Naim Süleymanoğlu, karaciğer nakli olmasına rağmen geçirdiği ameliyatın ardından beyin kanaması geçirmesi üzerine ağır bakıma kaldırıldı.

Uzun süre yoğun bakımda tedavi gören Süleymanoğlu, 18 Kasım 2017’de hayatını kaybetti. 19 Kasım’da Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.

Naim Süleymanoğlu rekor kırdı

1.47 cm boyundan dolayı adını tarihe “cep canavarı” olarak yazan Naim Süleymanoğlu, kısa boyuna rağmen kendi ağırlığının 3 katını kaldırarak tarihe geçti ve sayısız rekora imza attı.

Gençlerde 13, büyüklerde 50 olmak üzere toplam 63 rekora sahip olan Süleymanoğlu, büyük bir başarıya imza attı.

Naim Süleymanoğlu koparmada 152,5 kilo, silkmede 190 kiloyla rekora sahip.

Naim Süleymanoğlu kimdir?

Onlarca rekoru ve madalyası bulunan, 9 yaşından itibaren kendini spora adayan Naim Süleymanoğlu, dünyanın unutulmaz isimlerinden biri haline geldi.

1992 Barselona Olimpiyatları’nda rakiplerine karşı çok büyük bir avantaja sahipti ve altın madalya kazandı. Aynı yıl Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından “Dünyanın En İyi Sporcusu” seçildi.

1996 Atlanta Olimpiyatları’nda 64 kiloda 4 dünya rekoru kırarak ve olimpiyatlarda üçüncü kez madalya kazanarak tarih yazdı.

Başarısının ardından Time Dergisi’ne kapak olan ve Birleşmiş Milletler’de konuşma yapan Naim Süleymanoğlu, Bulgar Türklerine yapılan zulmü dünyaya anlattı. Bu paylaşımın ardından büyük baskı altına giren Bulgaristan, Türkiye’ye göç etmek isteyen Türklere sınır kapılarını açmak zorunda kaldı.

Bu olaydan sonra Naim Süleymanoğlu, Bulgaristan Türklerinin milli kahramanı olarak anılmaya başlandı.

haberseydiler.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu