Ekonomi

BIST 30 endeks VİOP sözleşmesi düşüşle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Ağustos ayı BIST 30 endeksine dayalı sözleşme yüzde 0,1 düşüşle 7.434,50 puandan güne başladı.

Açılış seansında Ağustos vadeli işlem sözleşmesi, bir önceki normal seans kapanışının yüzde 0,1 altında 7.434,50’den işlem gördü.

Dün satış rotası izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 0,8 altında 7.440,00 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında 7.430,00 puana geriledi.

Analistler, küresel borsaların yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak merkez bankasının ağır para politikası kararları öncesi temkinli seyrini sürdürdüğünü belirterek, Çin’in ekonomiye desteğine ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Analistler, para piyasalarının fiyatlamasında yarın Fed’in politika faizini 25 baz puan artıracağının kesin görüldüğünü belirterek, bankanın enflasyonla mücadele çalışmaları kapsamında yıl sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini belirtti.

Öte yandan, Çinli Politbüro’nun gayrimenkul sektörü için “politikaları zamanında ayarlama ve optimize etme” taahhüdünün ardından hisse senedi piyasalarında risk iştahı arttı.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) seçici kredi ve niceliksel sıkılaştırma adımları kapsamındaki yeni düzenlemeleri Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bugün ülkede reel sektör güven endeksi ve kapasite kullanım oranının takip edileceğini söylerken, Almanya’da Ifo İş Ortamı Güven Endeksi, ABD’de tüketici güven endeksi, Richmond Fed sanayi endeksi ve konut fiyat endeksinin takip edileceğini belirten analistler, endeks sözleşmesinde teknik olarak 7 bin 500 ve 7 bin 600 seviyelerinin direnç, 7 bin 400 ve 7 bin 300 puanların ise takviye konumunda olduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu