Yaşam

Birinin Sizden Hoşlandığını Anlamanıza Yardımcı Olacak 15 İşaret

Karşılıklı olup olmadığından emin olmadığımız birine karşı hepimizin hisleri olmalı… “Benim hakkımda ne düşünüyor?” Tematik ağrılar oldukça can sıkıcı ve yorucu olabilir. Ama merak etmeyin, karşınızdaki kişinin size karşı boş olup olmadığını hemen anlayabileceğiniz 15 içsel işaret var!

Birine karşı inanılmaz derecede yüksek hislere sahip olmak ve ne hissettiğini asla tam olarak anlayamamak berbat bir şey.

Mesela ‘Friends’ dizisinin ünlü Gunther’i… Rachel’ın sürekli başkalarına ilgi duyduğu belliyken bile, sevgili Gunther’in hiç bitmeyen bir umudu vardı. Gunther gibi zamanınızı boşa harcamak istemiyorsanız, “O da beni seviyor mu?” Gizemi çözmek için yanıp tutuşuyorsanız sizi şöyle alalım:

1. Yan yana otururken ayakları hangi yöne bakar?

Lisanslı terapist Shamyra Howard’a göre, “beden dili, birinin sizinle ne kadar ilgilendiğine veya ilgilendiğine dair birçok ipucu verebilir.” Örneğin özellikle sohbet ederken ayakları size dönük şekilde yan yana oturuyorsa, bunu rahatlıkla sizinle ilgilendiğinin bir işareti olarak kabul edebilirsiniz. Özellikle size doğru eğiliyorsa ve kollarını kavuşturmuş oturmuyorsa, tombala!

2. Yüzleri birbirine dönükken ellerini görebiliyor musunuz?

Birisi sizinle rahat hissediyorsa, genellikle elleri ceplerinde veya arkalarında değildir. Biriyle konuşurken elleri kullanmak ve serbest bırakmak, o sohbete katılma isteğini gösterir. Yani genelde havalı görünmek için ellerimiz cebimizde yürümek olarak yorumladığımız bu durum, aslında etrafınızdaki kişinin sizinle pek ilgilenmediğinin de bir işareti olabilir…

3. Sizi dinlerken başını yana eğiyor mu?

Diyelim ki özel olarak sohbet ediyorsunuz. Siz konuşurken karşınızdaki kişinin konuşmayı devraldığınızda başını yana eğdiğini fark ederseniz, bu uygun bir işarettir! Size bakışı, söyleyeceklerinizi dinlerken şefkatle başını yana eğmesi, söyleyeceklerinizi daha fazla duymaya istekli olduğunun sinyallerini verir.

4. Elleriniz yanlarındayken terliyor mu?

Elbette el terlemesi o kadar da çekici bir şey değil. Ayrıca elleriniz sadece bulunduğunuz yerden veya havanın sıcak olmasından dolayı terliyor olabilir. Ancak ellerimizin terlemesi aslında gergin olduğumuzda yaşadığımız bir durumdur. Yanınızdaki kişi sizinle başka hiçbir mantıklı sebep olmadan konuştuğunda, terleyen eller size değer verdiğini ve her şeyi gerçeğe dönüştürmek için tatlı tatlı çabaladığını gösteriyor olabilir.

5. Konuşurken ne söyleyeceğini bilemediği oluyor mu?

Bir bağlantı uzmanına göre, “Normalde böyle olmadığını bildiğin halde senin yanında tuhaf davranıyor ve cümlelerini toparlayamıyorsa, bu senden hoşlandığının bir işareti olabilir.” Yani karşınızdaki kişinin kendine güvenen ve sıradan zamanlarda çok rahat konuşabilen biri olduğundan eminseniz ve etrafınızdaki kelimeler istemsizce ağzınıza geliyorsa doğru yoldasınız demektir. doğrusu!

6. Size yakın olmaya çalışıyor mu?

Yan yana oturmak için fırsatlar olduğunda, değer verdiğiniz kişi, aralarında sadece birkaç santim varsa, size yakın olma dürtüsüne karşı koyamayabilir. Yakın kalmaktan korkmuyorsa ve bunun için çok çalışıyorsa, orada bir şeyler olduğunu bilin!

7. Otuz iki dişin gülümsediği zamanlar olur mu?

Otuz iki diş gülüşümüz genellikle çocukluktan sonra yavaş yavaş azalır. Örneğin, hayatın karmaşasında biri size en sevdiğiniz çikolatayı verdiğinde, çocukluğunuzdaki gibi otuz iki diş gülmek yerine, basit bir teşekkür diyebilirsiniz. İlgilendiğiniz kişi yanınızdayken tüm dişlerini görmenize rağmen gülümsüyorsa bu onun sizden memnun olduğunun bir işareti olabilir.

8. Konuşurken hep yüzünüze mi odaklanır?

Göz teması her zaman iyidir. Ancak dakikalarca doğrudan göz teması kurarak sohbet etmek de rahatsız edici olabilir. Yani, potansiyel kız arkadaşınız sizinle konuşurken zaman zaman yüzünüze bakıyorsa, onun potansiyel kız arkadaşınızdan daha fazlası olmak istediği sonucuna varabilirsiniz.

9. İstemeden dudaklarını yalıyor mu?

Bilim adamlarının araştırmasına göre, birine ilgi duyduğunuzda daha fazla tükürük üretirsiniz. Dudak yalamanın dikkat edilmesi gereken biraz farklı bir detay olduğunun farkındayız ama siz de bilime güvenmelisiniz! Hoşlandığınız kişi ara sıra dudaklarını yalıyor ya da bastırıyorsa, o da sizden hoşlanıyor olabilir!

10. İletişim kurmaya mı çalışıyor?

Biliyoruz ki hoşlandığınız kişi sohbet ederken bir anda saçınızı düzeltirse eriyip gideceksiniz. Çok ilgilendiğiniz biri birlikteyken saçınıza dokunmak ya da otururken dizinize dokunmak için bahaneler uyduruyorsa havada aşk kokusu var diyebiliriz!

11. Yanınızdayken elini boynunuza doladığına şahit oldunuz mu?

Boyun, vücudun bağlanma isteğini ve aynı zamanda kırılganlığını temsil eden bölgedir. %100 olmasa bile özellikle hoşlandığınız kişinin elini sık sık ensesine koyduğunu gözlemlerseniz, bunu sizinle ilgilendiklerinin ve doğrudan adım atmaktan çekindiklerinin bir işareti olarak yorumlayabilirsiniz.

12. Bir kümede vakit geçirmek herkesin çıkarına mı, yoksa siz mi?

Bir grupta ilgi odağı olmak herkesin güzelliğine mal olur. Hele ilgi odağı olduğunu hissettiğin kişi sevdiğin kişi ise lezzetli olmayacaktır. Bir arkadaş grubundaysanız ve ilginizi çekeceğinden emin olduğu sohbet konuları açıyorsa ya da şakalar yapıp doğrudan sorular soruyorsa, aşkın bacasını çoktan kapattığını düşünebilirsiniz!

13. Düzenli olarak iletişimde kalmayı seçiyor mu?

Birlikte olmasanız bile düzenli iletişim kurmak, yüz yüze iletişim kadar değerlidir. “Mesaj yazmaktan ve aranmaktan hoşlanmıyorum” gibi ifadeler duyarsanız hemen uzaklaşın. Sevdiğin insan sana karşı boş değilse, o kadar ya da bu kadar yanında yokken hayatına dahil olmak isteyecektir!

14. Yanakları kırmızı mı?

Heyecanlandığınızda ya da rastgele bir duruma tepki olarak adrenalin salgıladığınızda yanaklarınız kızarır. İstemsiz bir şey olduğu için birçok duygunun işareti olabilir. Randevu durumlarında kişinin yanakları genellikle kırmızı ise, sizin yanınızda heyecanını bastıramıyor demektir.

15. Yanındayken yürekten güler mi?

Bu hayatta gülmekten daha keyifli bir şey varsa o da çok samimi bir yerden gülmek. İlgilendiğiniz kişinin yanınızdayken sadece gülümsemekle kalmıyor, sık sık kahkahalara boğuluyorsa, bu sizin yanınızda rahat hissettiğinin ve ilişkilerin temel taşı olan yakınlığı yürekten hissettiğinin bir göstergesi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu