Haber

Başkan Altay: “Konya Belediye Tarihinin En Yüksek Bütçeli Yatırımı Olacak”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Sille’deki cephaneliğini Çumra’da 8 milyon metrekareden büyük alana taşımak için başladıkları üretim çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Önder Altay, “Yaklaşık 1 milyar lira ile Konya belediye tarihinin en yüksek bütçeli işi olacak. İnşaatımız bittiğinde Sille Yolu cephaneliğini bu bölgeye taşıyarak o bölgede tarihi bir dönüşüm gerçekleştireceğiz.”

Konya Büyükşehir Belediyesi, Sille’deki 47’nci Mühimmat Deposunun Çumra ilçesindeki yeni yerine taşınması için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 47’nci Mühimmat Deposu Mühimmatı’nın şehir merkezine çok yakın bir bölgede yer alması nedeniyle cephaneliğin yerleşim yerlerinden uzak bir bölgeye taşınması için başlattıkları çalışmaların sürdüğünü söyledi. hızlıca.

Çumra’da 8 milyon metrekareden fazla arsa üzerinde yapımı devam eden yeni cephaneliğin tamamlanması için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden Lider Altay, “İnşallah Konya tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olur. yaklaşık 1 milyar lira bütçeli belediye. Toplamda 12 adet NATO Tipi Igloo Cephaneliği, karargah binaları, hizmet binaları ve çok sayıda sosyal ve askeri tesisin yer alacağı projeyi yaz aylarında tamamlamayı hedefliyoruz. İnşaatımız bittiğinde Sille Yolu cephaneliğini bu bölgeye taşıyacağız ve o bölgede tarihi bir dönüşüme imza atacağız. Şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

seydiler-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu