Haber

Balıkesir’in kalbinde dev proje

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin kalbi olan Eski Kuyumcular Mahallesi’ni bina yoğunluğundan kurtaracak dev projeyi hayata geçirmek için gün sayıyor.

Altıeylül ve Karesi Belediyelerinin hizmet verdiği binada yıkım çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki tescilli yapılardan Subay Orduevi’nin restore edilerek Astsubay Orduevi’nin yeniden hizmete açılması için kolları sıvadı. Kuva-yı Milli ve Atatürk Müzesi ile Astsubay Orduevi Sanat Merkezi olarak halkımızın hizmetine sunuldu.

Bölgedeki iki katlı Askeri Gazino yıkılarak yeşil alan yapılacak. 10 dönümden fazla alan üzerine inşa edilecek proje ile Toplu Taşıma Merkezi, Pir Lütfullah Camii ve çevresi, Tarihi Tren Garı ile halen onarımı devam eden ve imara açılacak tescilli TCDD binaları yer alıyor. Tamamlandığında çok işlevli bir Sanat ve Eğitim Merkezi olarak kullanılacak olan yapılar birbiriyle uyumlu hale getirilecek.

Balıkesir’in yöresel ürünlerinin satın alınabileceği, Balıkesir Kahvaltısına ulaşılabilecek Esnaf Çarşısı ve yer altı otopark alanları oluşturulacak.

PROJEDE BENZİNLER DAHİL OLDU

Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nin karşısında, Çay Deresi’nin yanında ve Karesi Petrol Ofisi ve Toplu Taşıma Merkezi’nin yanında yer alan Petrol Ofisi, pazardaki vatandaşlarla anlaşma sağlanarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tapusuna devredildi. Mahkemenin verdiği fiyatla bölgede sosyal alan yaratma çalışmaları başlatıldı.

MECLİS YETKİLİ LİDER YILMAZ

Kentsel ve tarihi dokuyu koruyan, yeşilliklerle dolu, şehrin kimliğini yansıtan bu yeni meydan, Balıkesir ve vatandaşların sosyal ve kültürel buluşma alanı olarak planlanıyor. Bölgeye yepyeni bir kimlik kazandıracak olan meydan projesi, tarihi yapılar ile mekansal bütünlüğü sağlamanın yanı sıra zamanla kaybolan tarihi kültürel kimlik değerlerini de ön plana çıkaracak.

Bu projelerin hızlandırılması amacıyla Şubat ayı toplantısında Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a protokol imzalama yetkisi verildi.

40 YILLIK HAYAL GERÇEK OLDU

Kentin 40 yıllık hayalini gerçekleştirmek için çalışmalar başlatan Önder Yücel Yılmaz, “Cumhuriyet Meydanı dahil 10 dönümün üzerinde alanda dev bir meydan projesini hayata geçiriyoruz. Bölgedeki ordu lojmanlarından birini Kuva-yı Millia ve Atatürk Müzesi, diğerini ise Sanat Merkezi olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Tescilli binaları her zaman koruduk ve korumaya devam edeceğiz. Proje sayesinde bölge yaşam alanı haline gelecek ve güçlenecek. Projeyle ferah bir kent meydanına kavuşacağız. Bu projeyle çevre sokaklarda cadde iyileştirme çalışmalarına başlayacağız. Büyükşehir Belediyesi

Askerlerimize günümüz şartlarına uygun, çağdaş ve teknolojik alanlarda barınma ve yaşama imkânı sağlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Balıkesir Kuvayı Milliye şehridir. “Askerlerimiz bizim baş tacımızdır.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu